ГолосUA
07:03 11/01/2010

МЗС створив спецфонд для допомоги українцям за кордоном

У Міністерстві закордонних справ України створено спеціальний фонд для допомоги українцям за кордоном.

Про це Міністр Петро Порошенко повідомив під час офіційного візиту до Іспанії, повідомила прес-служба відомства.

Проводячи зустріч з представниками української громади, він зокрема поінформував їх про ключові пріоритети зовнішньої політики України на 2010 рік. У цьому зв’язку було окремо наголошено на важливості забезпечення захисту прав українських громадян, які проживають за кордоном. Голова відомства підкреслив, що з цією метою в МЗС України і було створено спеціальний консульський фонд для невідкладного вирішення нагальних проблем даної категорії співвітчизників.

Представники української громади висловили вдячність за оперативне виділення коштів із зазначеного фонду. У відповідь на пропозиції представників української громади Міністр дав доручення щодо сприяння в організації роботи виборчих дільниць на території Іспанії у контексті забезпечення вільних та демократичних президентських виборів.

Петро Порошенко разом з українською громадою взяв участь у святковій різдвяній літургії та передав представникам українських громадських організацій в Іспанії музичне та інше обладнання, а також різдвяні подарунки для дітей.

 

Читайте также по теме