ГолосUA
10:55 01/11/2008

МЗС України називає марними сподівання Росії зробити з українців «русскоязычное население»

Міністерство закордонних зв’язків України назвало марними сподівання МЗС Російської Федерації зробити з українських громадян «русскоязычное население». Про це сьогодні Голос.UA повідомили у прес-службі міністерства. У своєму коментарі МЗС наголосило, що «підміна конструктивного і предметного діалогу з практичних питань адаптації російських телеканалів політичними заявами лише гальмує вирішення проблеми».

Також було підкреслено, що, незважаючи на неодноразові роз‘яснення причин припинення трансляції на території України декількох іноземних телеканалів, МЗС РФ «продовжує штучно нагнітати напруження навколо даного питання». При цьому, йдеться в заяві МЗС України, «свідомо перекручуються факти та дезінформується громадськість». «Абсолютно легітимні і загальноприйняті у всьому цивілізованому світі вимоги української влади привести мовлення телеканалів у відповідність до норм національного законодавства підміняються політичними спекуляціями», — коментує МЗС.

У міністерстві також наголосили, що серед порушень, які необхідно усунути – питання, «далекі від політики». Зокрема, йдеться про внормування реклами тютюнових і алкогольних виробів, порушення авторських прав, трансляція сюжетів, що йдуть всупереч нормам Закону України „Про суспільну мораль” тощо.

 

Читайте также по теме