ГолосUA
16:42 14/09/2009

МЗС України та Ліга арабських країн хочуть домовитись про співпрацю

Міністерство закордонних справ України та Ліга арабських держав мають намір домовитись про співпрацю. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

Підписання меморандуму про співробітництво у політичній, економічній та гуманітарній сфері обговорили на зустрічі посол України в Єгипті Євген Микитенко та Генеральний секретар Ліги Амр Муса.

Сторони також мають намір підписати відповідний документ на зустрічі Муса з виконуючим обов’язки міністра зовнішніх справ Володимиром Хандогієм під час роботи 64-ї Генеральної Асамблеї Організації об’єднаних націй у Нью-Йорку (США).

Також А. Муса підкреслив зацікавленість арабських країн в розширенні співробітництва з Україною в різних галузях, і додав, що цьому буде сприяти його зустріч та переговорів з В. Хандогієм.

Ліга арабських держав, створена 22 березня 1945 року, — міжнародна організація, що об’єднує більше 20 арабських та дружніх їм неарабських країн. Найвищий орган Ліги — рада, у якій кожна країна-член має один голос, штаб-квартира Ліги знаходиться в Каїрі (Єгипет).

За матеріалами “Українських новини”, “Подробности”.

 

Читайте также по теме