ГолосUA
09:32 06/08/2009

МЗС України вимагає від Росії сплатити компенсацію підстреленій українці

Міністерство закордонних справ України розраховує, що російська сторона ретельно розслідує трагічний інцидент, який стався 31 липня під час проведення бойових стрільб підрозділами Чорноморського флоту РФ, коли вогнепального поранення зазнала громадянка України. Про це йшлося під час зустрічі в.о. першого заступника міністра закордонних справ України Юрія Костенка і Тимчасового повіреного у справах Російської Федерації в Україні Всеволода Лоскутова, — повідомила прес-служба МЗС.

Українська сторона також наголосила на необхідності притягнення до відповідальності винних, компенсації завданих збитків потерпілій, а також надання відповідної офіційної інформації українській стороні.  

Під час зустрічі Ю.Костенко висловив стурбованість з приводу чергового порушення командуванням Чорноморського флоту Російської Федерації Угоди між Україною і Російською Федерацією про статус та умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України. Нехтування вимогами зазначеної Угоди завдало серйозної шкоди життю та здоров’ю громадянки України.

Цей трагічний інцидент стався через ігнорування російською стороною положень Угоди та правил проведення навчань з використанням стрілецької зброї.

Українська сторона висловила сподівання, що в подальшому РФ дотримуватиметься взятих на себе міжнародних зобов’язань.

З цього приводу російській стороні вручено вербальну ноту.

 

Читайте также по теме