ГолосUA
09:09 30/09/2008

МЗС звинувачує Росію у втручанні у внутрішні справи України

Міністерство закордоних справ України звинувачує Росію у втручанні у внутрішні справи України. Так українське зовнішньополітичне відомство відреагувало на те, що постійне представництво Росії при ОБСЄ напередрдні розповсюдило звернення учасників так званого всекримського мітингу «Про грубе порушення правлячим режимом України основних конституційних повноважень Автономної Республіки Крим».

Як повідомили Голос.ua в прес-службі МЗС, Міністерство закордонних справ вважає, що всупереч гучним заявам керівництва Російської Федерації щодо невтручання у внутрішні справи України, російська сторона все ж таки не втрималася від спокуси розіграти „кримську карту”.

Очевидно, зазначається у заяві перес-служби міністерства, представники „п’ятої колони” вдалися до спроб очорнити політику демократично обраного керівництва України перед міжнародною спільнотою. 

У зовнішньополітичному відомстві України вважають, що з метою дестабілізації ситуації у Криму використовуються методи та "брудні" технології 90-х років минулого століття, які спрямовані на формування сепаратистських утворень на теренах колишнього СРСР.

Також в МЗС наголошують, що санкціоновані Кремлем дії російської дипломатичної місії у Відні не відповідають нормам дипломатичної етики і міжнародного спілкування. "Такі дії не можуть розглядатися інакше як відверте, грубе втручання у внутрішні справи держави, і як такі, що суперечать інтересам народів України та Росії" — наголошується в заяві прес-служби міністерства закордонних справ України.

 

Читайте также по теме