ГолосUA
19:04 27/01/2010

Н.Саркозі закликав перебудувати капіталізм

Президент Франції Ніколя Саркозі відкрив 40-у щорічну зустріч Світового економічного форуму в Давосі закликом перебудувати капіталізм. З відповідною заявою він виступив перед учасниками зборів.

На відкритті форуму французький президент закликав всіх зробити висновки з нинішньої кризи. На його думку, кожен повинен понести відповідальність за наслідки кризи відповідно до тієї ролі, яку він зіграв в її виникненні. Він закликав змінити банківські і регулюючі правила, щоб скоротити економічні ризики і масштаби спекуляцій.

Н.Саркозі також підтримав американського президента Барака Обаму в його наступі на банківський сектор. «Надмірні надприбутки терпіти більше не можна», — підкреслив він, чергового разу висунувши ідею податку на фінансові транзакції, з якого б фінансувалася боротьба з бідністю.

В той же час, Н.Саркозі зазначив, що альтернативної системи ринковій економіці на даний момент не існує. Від капіталізму нікуди не подітися, але його треба «переінакшити», перебудувати. «Ми повинні запитати себе, який капіталізм ми хочемо?» — звернувся французький президент до присутніх і до себе зокрема. Варто зазначити, що заявлена тема форуму цього року — «поліпшити стан планети: переосмислити, перепланувати, перебудувати».

Щорічна зустріч СЕФ триватиме до 31 січня 2010 р. Цього року в щорічних зборах в Давосі візьмуть участь близько 2,5 тис. осіб, що з’їхалися на форум з 90 країн.

За матеріалами: «РБК»

 

Читайте также по теме