ГолосUA
19:45 09/03/2010

На Андріївському узвозі з’явився туристично-інформаційний центр

На Андріївському узвозі відкрився туристично-інформаційний центр, де кияни і гості столиці можуть отримати різну інформацію про культурні та інші важливі події в житті міста. />  

Про це повідомила прес-служба Подільської районної держадміністрації в Києві кореспонденту ГолосUA.
 

„Можливість створення інформаційного центру в Подільському районі обговорювалася ще минулого року, — пояснили в прес-службі, — зокрема, було проведено нараду щодо можливості створення такого центру на Андріївському узвозі, адже саме цю вулицю не оминає жодний іноземний турист…”
 

Цей центр розташовується на самому початку знаменитої київської вулиці, яку історики вважають найдавнішою на мапі Києва, бо вона існувала ще за часів правління княгині Ольги та князя Володимира.
 

У новому туристично-інформаційному центрі можна буде отримати інформацію про готелі, театри, кінотеатри, заклади харчування, транспортну інфраструктуру міста, туристичні маршрути та турфірми, які їх проводять. А ще придбати мапи, путівники, іншу краєзнавчу літературу та сувеніри.
 

Останнім часом в Україні відкривається все більше туристично-інформаційних центрів. Зокрема, днями у Львові презентували ТІЦ, який розмістився у будівлі міської ратуші. Львівський інформаційний центр організовано згідно з проектом «Створення туристично-інформаційної інфраструктури в місті», який отримав грант Європейського Союзу за результатами міжнародного конкурсу на отримання грантів ЄС. Подібні інформаційні центри вже працюють у Чернігові, Ужгороді, Кам’янці-Подільському, Одесі, Сімферополі та інших містах України.

І. Тимошенко

 

Читайте также по теме