ГолосUA
09:08 04/09/2009

На Банковій скаржаться, що 99% обіцянок прем’єр-міністра залишаються «на папері»

Напередодні наради з понад 10 тисячами голів сільських та селищних рад під головуванням прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Секретаріат Президента України проаналізував стан виконання керівником уряду зобов’язань, що були надані представникам місцевої влади протягом лютого-липня 2009 року. Результати аналізу засвідчують, що 99% обіцянок не виконано.

Про це ГолосUA повідомило Головне управління інформаційної політики Секретаріату Президента.

У Секретаріаті Президента нагадали, що 20 лютого 2009 під час засідання Асоціації міст України Тимошенко пообіцяла ввести посаду віце-прем’єр-міністра з регіональної політики та питань житлово-комунального господарства та продовжити повноваження мерів чинної каденції, отже і міські голови, і місцеві ради повинні були обиратися на однаковий (5 років) термін та низку інших змін. Жодної з цих обіцянок виконано не було. Тоді ж глава уряду пообіцяла, що Кабінет Міністрів України виділить 521 млн.грн. для збалансування цін на газ для бюджетних організацій, чого теж не було зроблено.

Крім того, 23 травня 2009 року під час Всеукраїнської наради з питань соціально-економічного розвитку сільських населених пунктів за участю сільських, селищних голів прем’єр-міністр пообіцяла використовувати кошти, отримані від продажу частин встановленої кількості викидів парникових газів, передбачені Кіотським протоколом, на реконструкцію й модернізацію котелень, і знову не виконала те, про що говорила. «За наявною інформацією кошти, що надійшли до бюджету у 2009 році від продажу частин встановленої кількості викидів парникових газів у обсязі понад 2,8 млрд. грн., Урядом використовуються для фінансування видатків споживання, тобто не за цільовим призначенням», — йдеться у повідомленні.

Ще одну обіцянку «на папері» біло озвучено главою уряду 6 липня 2009 року під час Всеукраїнської конференції малих міст. Тоді Прем’єр-міністр України пообіцяла сприяти наданню м.Українка Обухівського району Київської області статусу міста обласного значення. Уряд прийняв постанову від 24.06.2009 р. №634, якою передбачено звернутися до Київської облради з проханням невідкладно розглянути результати місцевого референдуму, який відбувся 7 вересня 2008 р. у м.Українка, і подати Верховній Раді пропозиції щодо надання місту статусу обласного значення, передбачивши закріплення меж цього міста відповідно до визначеної території діяльності цієї міської ради. На сьогодні у Верховній Раді не зареєстроване відповідне подання.

 

Читайте также по теме