ГолосUA
08:28 20/10/2008

На Бесарабській площі встановили перший паркомат

Перший автомат, з якого можна буде сплатити за парковку автомобіля був сьогодні встановлений на Бесарабській площі навпроти торгівельно-розважального комплексу «Арена-Сіті».

Як повідомив кореспонденту Голос.UA заступник київського голови Денис Басс, паркомат встановлений на виконання програми боротьби з корупцією. «Відомо, що паркувальники не додавали місту близько половини оплаченої водієм суми, а один такий паркомат в день дозволить зібрати близько чотирьох тисяч гривень», — зазначив він.

За словами Дениса Басса, один паркомат зможе обслуговувати близько 20 автомобілів одночасно, а година стоянки коштуватиме 7 гривень — це найдорожчий на сьогодні тариф у центрі міста. За допомогою паркомату також можна буде сплатити штраф за неправильне паркування авто та поповнити рахунок мобільного телефону.

Заступник київського мера додав, що до кінця року у Києві планується встановити ще 70 паркоматів, а у 2009 році їх буде встановлено до п’ятисот. За міською програмою вони будуть приносити місту близько 60 мільйонів гривень щорічно.

 

Читайте также по теме