ГолосUA
12:43 29/10/2008

На безглуздих діях громадян виграють професійні фінансисти — експерт

Директор Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер переконаний, що на безглуздих діях громадян, які намагаються розірвати домовленості з банками, або скуповують валюту, виграють професійні фінансисти.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції у Києві.

Олександр Пасхавер вважає, що держава повинна розробити спільну програму допомоги банкам і тим, хто брав серйозні кредити на нерухомість як це робиться в США. Він застеріг, що заходи допомоги держави окремим підприємствам, можуть стати примітивним лобіюванням окремих галузей економіки.

Експерт також розкритикував наявність великої кількості антикризових пропозицій уряду. «Це — перший приклад його неефективності. Така кількість створена для того, щоб заважати один одному» — стверджує він.

Крім того, Олександр Пасхавер відкинув «теорію змови» у справі із залученням кредиту від Міжнародного валютного фонду. «Уряд зараз перебуває під достатньо жорстким контролем суспільства і тому зможе тільки прозоро використовувати ці кошти, як це робиться у багатьох європейських країнах, наприклад в Угорщині, котра теж вдалася до залучення кредиту від МВФ».

Експерт вважає кредит від МВФ «подушкою» для України.

 

 

 

Читайте также по теме