ГолосUA
09:15 14/08/2010

На благоустрій населених пунктів Прикарпаття видаватимуть мікрогранти

Можливість вирішення своїх проблем для кожного населеного пункту Прикарпаття дає проект "Сприяння громадським ініціативам у вирішенні проблем громад Івано-Франківської області".

Про це на засіданні прес-клубу розповіли представники організатори проекту – заступник голови ради Асоціації економічного розвитку Івано-Франківщини Марія Ковалів та начальник Головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій ОДА Віталій Семків, передає кореспондент ГолосUA.

У конкурсі може взяти участь кожен бажаючий. Потрібно лише запропонувати проект, який буде спрямований на вирішення однієї із проблем місцевої громади. «Основна мета конкурсу – навчити прикарпатців реалізувати гранти задля для покращення ситуації на місцях, – стверджує начальник обласного управління туризму та євроінтеграції Віталій Семків. – Щоправда люди повинні проявити зацікавленість у вирішенні певних проблем своєї громади».

На думку представника Асоціації економічного розвитку Івано-Франківщини Марія Ковалів, суми мікрогрантів невисокі, але для деяких населених пунктів це стане значною допомогою. /> Фонд проекту "Сприяння громадським ініціативам у вирішенні проблем громад Івано-Франківської області" складає 119 тисяч грн.

Після конкурсу підготовлених проектів буде виділено по 10-12 тисяч гривень на 10 найкращих мікропроектів громадських ініціатив у сфері розвитку самоорганізації населення за місцем проживання.

А. Романюк
 

Читайте также по теме