ГолосUA
13:32 27/11/2009

На cаміті Україна – ЄС ніяких домовленостей не слід очікувати – експерт

На cаміті Україна – ЄС 4 грудня 2009 року ніяких домовленостей, тим паче підписання документів, не слід очікувати.

Про це заявив директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

«Я особисто не очікую якихось великих проривних речей. Оскільки швидке підписання комплексної угоди між Україною та ЄС щодо зони вільної торгівлі неможливе в короткі строки, тому що це складний технічний документ, який потребує роботи в багатьох аспектах», — зауважив він.

Економіст вважає, що саміт носитиме політико-інформаційний характер. «Будуть обговорення, буде підписаний якийсь політичний документ, але зрозуміло, що не буде ані угоди про Асоціацію, ані угоди про створення зони вільної торгівлі. Швидше за все, це буде вільна декларація чи меморандум стосовно досягнутого прогресу. Будуть обговорені ключові питання з боку ЄС, що відбувається в українській фінансовій, економічній сфері й, звичайно, питання про співробітництво України та МВФ», — наголосив він.

З цією думкою погодився і політолог Віталій Бала, який вважає, що Україна завершить саміт «без серйозних домовленостей».

Нагадаємо, 4 грудня 2009 року в Києві заплановано проведення Тринадцятого саміту Україна — ЄС, під час якого буде обговорено широкий спектр питань взаємодії нашої країни з Євросоюзом у контексті перспектив повномасштабної інтеграції України до Євросоюзу.

О.Оснач

 

Читайте также по теме