ГолосUA
13:28 26/05/2010

На час місцевих виборів Партії регіонів краще об’єднатися з БЮТ — експерти

Фракції Партії регіонів варто об’єднатися з фракцією Блоку Юлії Тимошенко хоча б на час місцевих виборів.

Таку думку висловив заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький в ефірі програми «РозворотUA» на радіо «Ера».

«Партія регіонів може прийти до домовленостей з найбільшою фракцією після себе – це Блок Юлії Тимошенко. БЮТ забезпечить шляхом підняття межі прохідного бар’єру себе єдиною опозиційною силою, а партія влади – убезпечить себе від серйозних проблем», — наголосив він.

Експерт зазначив, що БЮТ може стати чи не єдиним «варіантом» для виборців на місцевих виборах. «Я вже чув такі розмови про 7% (прохідний бар’єр – ред.) і далі, вище. Це автоматично нейтралізує Яценюка, комуністів, Литвина. Це точно. Є певні шанси у Тигипка. І тоді БЮТ автоматично стає єдиною, при всіх мінусах, але просто іншого варіанту у виборців не буде», — зауважив О. Голобуцький.

Політолог, соціолог «R&B Group» Євген Копатько додав, що Партія регіонів і БЮТ мають піти на компроміс ще й для того, щоб змінити законодавство України. «Для того, щоб змінити законодавство, необхідно змінити Конституцію. І про це повинні домовитися і піти на компроміс як влада, так і опозиція… Я повністю згоден з експертами, що хтось виграє, а хтось програє. Зараз не найблискучіша ситуація у опозиції – це раз, і ризики існують у опозиції – це два. Тому кожна зі сторін ризикує, але кожна зі сторін має свої можливості», — підсумував експерт.

 

Читайте также по теме