ГолосUA
08:01 08/04/2010

На Черкащині через відсутність коштів не виконується обласна програма по забезпеченню населення протигазами

У Черкаській області в минулому році не було коштів на забезпечення населення області, яке проживає в прогнозованих зонах хімічного забруднення, промисловими засобами захисту органів дихання від небезпечних хімічних речовин.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у відділі з питань взаємодії зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю виконавчого апарату обласної ради.

За словами начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Олександра Криворучка, в області затверджена спеціальна програма захисту населення на 2008-2015 роки.

“Її затвердили ще в жовтні 2008 року. Райдержадміністраціями, виконкомами міських рад міст обласного значення, які потрапляють у прогнозовану зону хімічного забруднення, були розроблені та затверджені відповідні програми. На їх виконання в 2008 році у місті Черкаси було придбано 1520 та в Уманському районі – 60 протигазів. Проте у 2009 році, у зв’язку з відсутністю фінансування, заходи щодо виконання зазначеної програми не проводились” — пояснив О. Криворучко.

В. Середа

 

Читайте также по теме