ГолосUA
08:20 21/07/2010

На Черкащині людям заборонили ходити в ліс через пожежну небезпеку

Черкащанам заборонили ходили до лісу через надзвичайну пожежну небезпеку.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомив перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Горда.

За його словами, державна лісова охорона Черкащини цілодобово патрулює у лісах, а усі підрозділи лісогосподарських підприємств переведені на посилений режим несення охорони лісів.

“За прогнозом Черкаського обласного центру з гідрометеорології, до 26 липня в лісах області збережеться надзвичайна пожежна небезпека. Це означає, що як і раніше максимально обмежується в’їзд у ліси транспортних засобів, а також відвідування лісу населенням”, — розповів В. Горда.

У лісгоспах перебувають напоготові 30 пожежних машин і спеціальний пожежний трактор. Двічі на день територію патрулює літак АН-2, наданий державним підприємством “Українська державна база авіаційної охорони лісів”. На період підвищеної пожежної небезпеки мешканцям області заборонено ходити до лісу, а тим паче розпалювати там вогнища. Порушники караються штрафами.

Як повідомили ГолосUA у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, із початку року сталося 99 пожеж на площі 33 гектари. Збитки склали понад 60 тис. грн. Найбільше пожеж відбулося в Черкаському — 26 пожеж, 25 в Чигиринському та 19 в Золотоніському лісгоспах.

В. Середа />  

Читайте также по теме