На Черкащині обласна влада взяла під свій контроль ціни на продукти, що призначені для харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів.
Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі Черкаської облдержадміністрації з посиланням на першого заступника голови ОДА Василя Корнієнка.
В. Корнієнко провів нараду з заступниками голів райдержадміністрацій, представниками управлінь освіти і науки з питань організації харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів області. Під час наради було проаналізовано стан організації харчування учнів, його вартість і відповідне виконання фізіологічних норм.
“За моїм дорученням спеціалістами департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаського міськвиконкому, Головного управління освіти і науки облдержадміністрації проведено спільне дослідження цін на продукти харчування у Черкаських школах. Проведена робота сприяла зниженню закупівельних цін на деякі продукти та встановленню єдиного рівня ціни на придбання у виробника та єдиної вартості продуктів для виготовлення страв. Зокрема, знизилися закупівельні ціни на масло вершкове – на 14,5 відсотка, цукор – на 13,3 відсотка”, − повідомив В. Корнієнко.
Особливу увагу він звернув на рівень націнок на продукти харчування в області, який перевищує, у деяких районах, допустимі 40 відсотків.
“Причинами націнок є посередництво, відсутність належного контролю з боку керівників навчальних закладів, відділів освіти, управлінь праці і соціальної політики, райдержадміністрацій і міськвиконкомів”, − наголосив В. Корнієнко.
За результатами наради він дав доручення зобов’язати організаторів харчування закуповувати продукти безпосередньо у виробників, при проведенні тендерів на місцях встановити граничний рівень цін.