ГолосUA
13:32 28/08/2010

На Черкащині шрифтом Брайля видали довідник для громадських організацій, які опікуються вирішенням проблем інвалідів

У Черкаській області видали довідник для громадських організацій, які опікуються вирішенням проблем людей із особливими потребами.

Про це під час прес-конференції заявила координатор проектів із захисту прав людей із особливими потребами в Черкаській області Анна Харченко, передав кореспондент ГолосUA.

За її словами, довідник має три версії: звичайну друковану, аудіо, а також його віддрукували шрифтом Брайля.

“У рамках нашого проекту ми вчили громадські організації, як можна ефективно співпрацювати із владою. Основне досягнення — це те, що в районах Черкаської області громадські організації інвалідів почали конструктивно працювати із місцевою владою. Дехто з них взагалі не знав, що це можна робити, або не розумів, навіщо це потрібно. Насправді ж. тільки так можна втілити в життя те, що написано в обласних програмах”, — зазначила А. Харченко.

Довідник вийшов накладом 1000 примірників. Щодо версії, віддрукованої шрифтом Брайля, то її наклад — 200 примірників. Вартість друку — 16 тисяч гривень.

“Видання профінансувало Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації. Це перше таке видання в Україні, і ми сподіваємося, воно буде корисним. Поширюватиметься воно безкоштовно через Українське товариство сліпих”, — пояснила А. Харченко.

В. Середа />  

Читайте также по теме