ГолосUA
09:15 22/08/2010

На Черкащині триває свято богатирської сили, присвячене Івану Піддубному

Учора, 21 серпня, відбулося відкриття Всеукраїнського свята богатирської сили на призи пам’яті Івана Піддубного у селі Красенівка Чорнобаївського району Черкаської області.

Про це кореспонденту ГолосUA розповів перший заступник голови Черкаської облради Віктор Павліченко.

За його словами, вчора в Красенівці провели богатирське шоу на визначення найсильнішого. Ним вкотре став земляк Піддубного, житель села Богодухівка 28-річний Валентин Качур. Також у змаганнях взяли участь силачі із Черкаського, Чорнобаївського районів та з міста Лубни, Полтавської області. Вони змагалися в перекочуванні колеса вагою 350 кг., переносили камені вагою від 65-ти до 85-ти кг, тягнули на собі 5-тонний ЗІЛ, піднімали на швидкість 85-кілограмову колоду.

Переможця міжнародного турніру з греко-римскої боротьби визначать сьогодні. У змаганнях беруть участь спортсмени із України, Росії та Польщі.

«Але черкаські спортсмени гідно продовжують естафету переможних традицій, започатковану нашим видатним земляком, «чемпіоном чемпіонів» – шестиразовим чемпіоном світу з класичної боротьби Іваном Піддубним» — підсумував В. Павліченко.

На свято до Красенівки мав приїхати відомий український богатир Василь Вірастюк, але не зміг. Його дружина досі перебуває в лікарні через ДТП, у яке потрапила разом із чоловіком.

В. Середа

 

Читайте также по теме