Вита Середа
12:27 30/01/2011

На Черкащині вдвічі зменшилася кількість дітей-сиріт

У Черкаській області за останні роки вдвічі зменшилася кількість дітей-сиріт.

Про це заявила начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Тетяна Притченко кореспонденту ГолосUA.

За її словами, узгоджені дії всіх структур, які працюють з дітьми, дали змогу в 2010 році зменшити кількість посиротілих дітей. Так, наголосила Т. Притченко, порівняно з 2006 роком, кількість дітей зазначеної категорії зменшилася майже у два рази – із 734 до 384.

Пріоритетним у роботі служб у справах дітей залишається питання влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сімейні форми виховання. Протягом останніх п'яти років спостерігається позитивна динаміка охоплення посиротілих дітей зазначеними формами виховання. Якщо у 2005 році лише кожна друга дитина зазначеної категорії передавалася в сім'ю, то за підсумками 2010 року – 85%. Протягом останніх трьох років також вдається влаштувати в сім'ї більше дітей, які втратили батьківську опіку.

“Протягом 2010 року усиновлено 86 дітей зазначеної категорії, з них 57 – громадянами України. Загалом в області в сім'ях усиновителів проживають 635 дітей. 40 родин виховують по двоє усиновлених дітей, дві сім'ї – по троє та одна сім'я – четверо. Найбільше родин, які усиновили по двоє дітей, проживає на території Маньківського району (6) та Придніпровського у місті Черкаси (5), до того ж зазначене усиновлення проводилося протягом останніх трьох років”, — розповіла Т. Притченко.

Читайте также по теме