ГолосUA
13:02 23/09/2010

На Черкащині викрили конвертаційний центр, який перевів у готівку майже 83 мільйони гривень

На Черкащині викрили конвертаційний центр, який діяв за допомогою мережі фіктивних підприємств.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі Державної податкової адміністрації в Черкаській області.

Підрозділ організації боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, припинив діяльність “конвертаційного” центру. Його було створено під виглядом реально існуючих суб’єктів господарської діяльності для “конвертації” грошових коштів із використанням документів для штучного формування витрат підприємств та податкового кредиту з ПДВ іншим суб’єктам господарювання.

З метою надання “безтоварним” фінансово–господарським операціям законного вигляду, в податковій звітності “конвертаційного” центру зазначалися неправдиві відомості про придбання товарів (робіт, послуг) у “фіктивних” підприємств. Безготівкові грошові кошти, що надходили на розрахункові рахунки центру, знімалися через каси банківської установи готівкою та оберталися на користь замовників. Винагорода становила 4-6 % від загальної суми проведених операцій. Всього впродовж 2009-2010 років через банківські рахунки суб’єктів господарювання – учасників “конвертаційного” центру було незаконно переведено в готівку близько 82,9 млн. гривень.

З метою відшкодування завданих державі збитків зупинено видаткові операції та заблоковано кошти на розрахунковому рахунку на 19,8 тис. гривень. Також під час проведення обшуку вилучено “проконвертовані” готівкові кошти на суму 230 тис. грн., що були призначені для подальшої передачі клієнтам протиправної схеми.

В. Середа />  

Читайте также по теме