ГолосUA
13:05 20/09/2010

На Черкащині вже готовий єдиний реєстр виборців

У Черкаській області єдиний реєстр виборців вже готовий до виборів, запланованих на 31 жовтня.  

Про це під час засідання робочої групи Черкаської облдержадміністрації з підготовки виборів до місцевих рад заявив заступник голови облдержадміністрації Анатолій Чабан, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, Черкащина має стовідсоткову готовність єдиного реєстру виборців. Це повні списки виборців, які до 5 жовтня повинні пройти уточнення у районних відділах реєстрації актів громадянського стану.

А. Чабан акцентував увагу присутніх на тому, що слід звернути максимум уваги уточненню списків виборців, адже наявність проблемних питань з цього приводу показує досвід минулих років.

“Райдержадміністрації, міськвиконкоми повинні надати свою допомогу єдиному реєстру в уточненні списків виборців для того, щоб не було жодного зауваження. Ми повинні унеможливити масові зауваження. До 28 жовтня кожен виборець зможе прийти і перевірити себе в списках, потрібно тільки звернутися до відділу ведення реєстру виборців за місцем прописки”, — сказав А. Чабан.

Як поінформували ГолосUA у відділі Державного реєстру виборців апарату Черкаської облдержадміністрації, наразі кількість виборців по Черкаській області становить 1 млн. 43 тис. 309 осіб. Відбувається активне поновлення списків виборців.

“Передача уточнених списків виборців буде здійснена відповідним територіальним виборчим комісіям до 28 жовтня 2010 року. Відділом адміністрування та відділами ведення Державного реєстру виборців у Черкаській області налагоджено співпрацю з суб’єктами передачі відомостей про виборців з метою завантаження даних до автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи “Державний реєстр виборців”, − відзначила начальник відділу Державного реєстру виборців апарату облдержадміністрації Любов Трояк. \

В. Середа />  

Читайте также по теме