ГолосUA
09:05 16/07/2010

На Черкащині закупівельна ціна на молоко підвищилася на 40%

На Черкащині реалізовано пілотний проект зі створення молочного кооперативу по заготівлі молока від населення, внаслідок чого вдалося істотно підвищити закупівельну ціну на молоко. />  
Про це під час брифінгу повідомив губернатор Черкаської області Сергій Тулуб.
 
За його словами, у Чорнобаївському районі реалізовується пілотний проект, який дав змогу підвищити закупівельну ціну на молоко на 40 %. Проводиться відповідна робота в інших населених пунктах районів області.
 
“Створення обслуговуючих молочних кооперативів на селі підніме економічну ефективність розвитку молочного скотарства в особистих господарствах населення, підвищить добробут селян та дасть можливість створити додаткові робочі місця. За моїм дорученням нами реалізується пілотний проект в Чорнобаївському районі зі створення обслуговуючого молочного кооперативу” — розповів С. Тулуб.
 
Він також підкреслив, що середня закупівельна ціна на молоко має бути не менше ніж 2 гривні за літр.
 
“Потрібно надати допомогу селянинові, який виробляє молоко. Я вже звернувся до голів райдержадміністрацій — вони повинні забезпечити реалізацію цього пілотного проекту в кожному селі. І середня закупівельна ціна повинна становити не менше 2 гривень за літр” — наголосив губернатор.
 
В. Середа
 
 

Читайте также по теме