Вита Середа
11:04 07/02/2011

На Черкащині зменшилася кількість безробітних

 На ринку праці Черкаської області зменшилася кількість безробітних.

Про це повідомили в Головному управлінні статистики в Черкаській області, передав кореспондент ГолосUA.

За даними вибіркових обстежень населення з питань економічної активності (згідно методології Міжнародної організації праці) середня чисельність економічно активного населення області у віці 15-70 років за 9 місяців 2010 року, порівняно з відповідним періодом 2009 року, зменшилась на 3,8 тис. осіб і становила 632 тис. осіб, із яких 92,4% складали особи працездатного віку.

Населення, зайняте економічною діяльністю, складає 90% економічно активного населення області, відповідно безробітні – 10% (особи, які не мали роботи, але активно шукали її).

Згідно повідомлення, на ринку праці Черкащини мало місце зменшення кількості безробітних. За 9 місяців 2010 року, порівняно з відповідним періодом попереднього року, кількість безробітних зменшилася на 4,7 тис. осіб і становила 62,9 тис. осіб. Кількість незайнятих громадян, які перебували на обліку в державній службі зайнятості, склала на 1 січня 2011 року 25,8 тис. осіб, що на 26,9% більше рівня попереднього місяця.

Офіційного статусу безробітних на зазначену дату набули 96,4% незайнятих громадян, із них 76,1% отримували допомогу по безробіттю. Серед безробітних кожний другий раніше займав місце робітника, кожний четвертий – посаду службовця, кожний п’ятий не мав професійної підготовки.

Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених підприємствами, установами та організаціями у службі зайнятості, у грудні зменшилась на 43% і на кінець місяця становила 288 одиниць. Навантаження незайнятого населення, яке перебувало на обліку державної служби зайнятості, на кінець грудня збільшилося в 2,2 разів і становило 89 осіб на 1 вільне робоче місце (вакантну посаду).

За сприяння державної служби зайнятості у грудні було працевлаштовано 1,5 тис. осіб, що на 24% менше, ніж у листопаді. Серед працевлаштованих незайнятих осіб жінки становили 52%, а молодь у віці до 35 років – 50%.

Із Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття у грудні на допомогу по безробіттю було витрачено 10,6 млн. грн. Середньооблікова кількість безробітних, які її отримували впродовж зазначеного місяця, становила 13,6 тис. осіб. Середній розмір допомоги становив 779 грн., що на 15,5% менше законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати (922 грн.).

Читайте также по теме