ГолосUA
10:47 02/10/2010

На Черкащину вже приїхали спостерігачі за виборами із США

На Черкащину приїхали міжнародні спостерігачі, які будуть слідкувати за перебігом виборчої кампанії в області. Особливу увагу вони приділятимуть виборам у Черкасах та в Чорнобаївському районі.

Про це розповіли директор Міжнародного Республіканського Інституту (США) Кріс Хользен і керівник програми в Черкаській області Майкл Дракмен під час прес-конференції в Черкасах, передав кореспондент ГолосUA.

Спостерігачі зазначили, що міжнародна спільнота приділяє особливу увагу Черкащині, бо ця область знаходиться у центрі України. Крім того, вибори у цій області, за їх словами, часто були напруженими, мала місце дуже висока конкуренція.

«Жодна з партій не мала повного контролю у Черкаській області. Історично Черкащина має міцні сильні демократичні традиції. І ми вважаємо, якщо все пройде добре у Черкасах, то і в Україні також. Але ми зараз перебуваємо в середині виборчого процесу, і люди в області повинні знати, що світ спостерігає», – сказав директор Міжнародного Республіканського Інституту Кріс Хользен.

Міжнародні спостерігачі також зустрілися із головою Черкаської облдержадміністрації Сергієм Тулубом, з головою обласної ради Володимиром Гресем, з міським головою Черкас Сергієм Одаричем, а також з головами обласної та територіальної виборчих комісій. />  

В. Середа
 

Читайте также по теме