ГолосUA
09:12 04/05/2010

На Чернігівщині на хабарі попався голова однієї з місцевих сільрад

Напередодні травневих свят працівники управління по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в Чернігівській області під час отримання хабара затримали на «гарячому» сільського голову одного з населених пунктів Борзнянського району. Державний службовець вимагав від підприємця з Чернігова гроші в сумі 5000 доларів США за позитивне вирішення питання щодо надання в оренду озер загальною площею майже шість гектарів.

Про це повідомили у прес-службі МВС.

Обурений підприємець вирішив повідомити про це до міліції. Через декілька днів посадовець в своєму службовому кабінеті отримав від чернігівця гроші в сумі 2500 доларів США. Натомість він обіцяв видати підприємцю дозвіл на проведення очищення ставків із їх подальшим зарибленням, але не судилося. Хабар в сумі 2500 доларів США вилучено.

За цим фактом прокуратурою Чернігівської області порушено кримінальну справу за ознаками ч.2 ст. 368 «Одержання хабара» Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Наразі сільський голова перебуває у ізоляторі тимчасового тримання. Розслідування у справі триває.

 

Читайте также по теме