ГолосUA
14:32 14/09/2010

На честь свого 75-річчя Митрополит Володимир здійснив паломництво до Єрусалиму

Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Володимир разом з групою паломників протягом тижня перебував на Святій землі.

Як повідомили власному кореспонденту ГолосUA у Москві у Відділі зовнішніх зв’язків Руської православної церкви, паломництво було приурочене до 75-річчя Митрополита.

В Єрусалимі Предстоятель Української Православної Церкви звершив Божественну літургію на горі Фавор — місці Преображення Господнього. Його Блаженству співслужили архієпископи Конотопський і Глухівський Лука, Мукачівський і Ужгородський Феодор, єпископи Володимир-Волинський і Ковельський Никодим, Макарівський Іларій, Переяслав-Хмельницький Олександр.

З благословення митрополита Володимира офіційна делегація Української Православної Церкви відвідала міста Хеврон, Віфлеєм, Віфанію, Єрихон та інші міста, пов’язані з земним життям Спасителя.

У ніч з 10 на 11 вересня Предстоятель Української Церкви звершив Божественну літургію в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі. За Літургією молилися близько шестиста паломників. А в день пам’яті святого благовірного князя Олександра Невського паломники взяли участь у святковому богослужінні на Олександрівському подвір’ї Російської Зарубіжної Церкви. Блаженнійший митрополит Володимир звершив Літургію у співслужінні членів української делегації та архієпископа Берлінсько-Німецького і Великобританського Марка.

Д. Кляхін />  

Читайте также по теме