ГолосUA
08:54 02/06/2010

На Чорнобильські програми цього року передбачено майже 798 мільйонів гривень

На 2010 рік фінансування Чорнобильських програм передбачено в розмірі 797,565 млн. гривень.

Про це повідомив міністр з питань надзвичаних ситуацій Нестор Шуфрич на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

„Це на 37% більше, ніж в минулому році, це збільшення на 217,7 млн. гривень. Таким чином уряд сьогодні підтвердив свою увагу до тих процесів, які мають бути вирішені в чорнобильській зоні. Головні програми, які фінансуються з державного бюджету, — це підтримка безпечного стану енергоблоків та об’єкту укриття ЧАЕС, на них піде 460,7 млн. грн.”, — зазначив він.

Окрім цього, за словами міністра, фінансуватимуться такі програми: підтримка екологічно безпечного стану в зонах відчуження і відселення населення — 202,853 млн. грн., заходи щодо підготовки до зняття з експлуатації атомних блоків та поводження з відпрацьованим ядерним паливом та радіоактивними відходами – 23,1 млн. грн., будівництво пускового комплексу „Вектор” та експлуатація його об’єктів – 43,502 млн. грн., виконання робіт у сфері поводження з радіоактивними відходами неядерного циклу та ліквідація радіаційних аварій – 23,558 млн. грн..

„Також внесок України до чорнобильського фонду „Укриття” на реалізацію програми СІП – 17,518 млн. грн., внесок України до рахунку ядерної безпеки ЄБРР 13,350 млн. грн. Це є два внески, де ми вже є повноправними членами відповідних асамблей донорів та вкладників, які фінансують будівництво об’єктів на чорнобильському майданчику”, — наголосив він.

При цьому міністр зазначив, що передбачається підвищення заробітної плати працівникам ЧАЕС.

А. Береза />  

Читайте также по теме