ГолосUA
12:30 11/07/2010

На Чорноморському флоті – новий командуючий

Новим командуючим Чорноморським флотом Росії призначений віце-адмірал Володимир Корольов.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі Міністерства оборони РФ.

Попереднє місце служби Корольова – російський Північний флот, де останні три роки він був спочатку заступником, а потім начальником штабу. Основні завдання нового керманича ЧФ — модернізація корабельного угрупування і вдосконалення наземної інфраструктури флоту. Зокрема, вже відомо, що з Балтики на південь планують перебазувати два сторожових корабля. А в найближчі десять років, як повідомляв ГолосUA, Чорноморський флот хочуть посилити щонайменше п’ятнадцятьма бойовими одиницями. За словами міністра оборони Анатолія Сердюкова, "це будуть нові кораблі". Не виключено, що замовлення на їх будівництво в тому числі розмістять на суднобудівних заводах України.

Ще одна сфера докладання зусиль нового командуючого — споруджуваний порт ВМФ у Новоросійську. Він отримав назву "Військова гавань" і вже має три причали. Зараз завершуються роботи по зведенню там надійного 3-кілометрового хвилеріза. На узбережжі також будують судноремонтний завод. Повністю здати об’єкт військовим планують в 2020 році.

Головком ВМФ РФ Володимир Висоцький має представити Володимира Корольова особистому складу Чорноморського Флоту у найближчі дні.

Як повідомляв ГолосUA, зміна командуючого ЧФ була очікуваною: ще у червні попередній командуючий флотом Олександр Клецков відправився у планову відпустку, після якої має відбутися його відставка – через максимально припустимий, за російським законодавством, вік.

Д. Кляхін />  

Читайте также по теме