Даниил Кляхин
19:00 01/11/2010

На Далекому Сході Росії чекають на мігрантів з України

 

size="4">Амурська область Росії спростила програму переселення співвітчизників до Приамур’я, зокрема, це стосується громадян України.

 

size="4">Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомили у прес-службі Федеральної міграційної служби РФ.

 

size="4">За три роки, що діє програма, в Амурську область повернулися близько 90 осіб. Але більшість з них мають проблему із отриманням російського громадянства. Серед них переселенець з України Максим Селяков: «Рівень життя тут трохи краще, ніж в Україні, і зарплата вище, та й політика тут стабільніша, там взагалі всяке діється. У минулому році я отримав дозвіл на тимчасове проживання, з цим дозволом живу рік, і через рік подаю документи на дозвіл на проживання. З цим документом я вже майже маю усі права як російський громадянин, тільки у виборах не можу брати участь, на держслужбу не можу працювати. І все, через три роки подаю на громадянство».

 

size="4">Тепер для таких громадян запроваджений порядок спрощеного отримання громадянства РФ. За словами начальника відділення з роботі зі співвітчизниками обласного управління Федеральної міграційної служби Наталії Циганчук, відповідні анкети вже подали 144 особи. />  

size="4">Пропозиції для переселенців до Амурської області Росії залишилися без змін: учасникам програми не потрібно отримувати спеціальний дозвіл на роботу, їм гарантована одноразова фінансова підтримка — 120 тисяч рублів на главу сімї та ще по 40 тисяч на кожного з її членів. «Ставши учасником держпрограми, людина повинна переїхати, проживати там і працювати в цій території вселення за програмою не менше двох років», — відзначила Наталія Циганчук.

 

Читайте также по теме