ГолосUA
17:15 17/02/2010

На дату судового засідання вплинули законодавчі протиріччя — ВАСУ

Судове засідання для розгляду справи за позовом кандидата на пост Президента України Тимошенко Ю.В. до Центральної виборчої комісії відбудеться 19 лютого 2010 року об 11.00

Відповідну ухвалу суд постановив 17 лютого 2010 року, повідомили у прес-службі суду.

В ухвалі вказано, що справа розглядатиметься колегією суддів у складі всіх суддів Вищого адміністративного суду України, крім суддів, які відсутні з поважних причин.

"Визначення саме такої дати початку судового розгляду справи за позовом кандидата на пост Президента України Тимошенко Ю.В. до Центральної виборчої комісії пов’язане, перш за все, з тим, що досі не минув строк апеляційного оскарження до Вищого адмінсуду тих виборчих позовів, які розглядалися у Київському апеляційному адміністративному суді як суді першої інстанції. Крім цього, на час подання позову стосовно встановлення результатів виборів Центральною виборчою комісією у Вищому адміністративному суді України не закінчений розгляд своєчасно поданих апеляційних скарг. Тоді як рішення в цих апеляційних скаргах можуть суттєво вплинути на розгляд Вищим адміністративним судом позову Тимошенко Ю.В. до Центральної виборчої комісії", — йдеться у повідомленні.

"Нагадаємо, що відповідно до вимог п.11 статті 172 Кодексу адміністративного судочинства України суд вирішує таку категорію адміністративних справ в дводенний строк (зміни від 21.08.2009), але в той же час п.6 статті 172 визначає п’ятиденний строк оскарження рішень, дій чи бездіяльності виборчої комісії, що означає можливість оскарження встановлення результатів виборів Центральною виборчою комісією іншими суб’єктами до п’ятниці, 19 лютого 2010 року. Наразі протиріччя у визначенні строків початку розгляду такої категорії справ закладено самим законодавцем", — зазначають у прес-службі.

До того ж, як повідомили у прес-службі, суду необхідно вирішити велику кількість організаційних питань стосовно судового розгляду цієї адміністративної справи. Адже цю справу розглядатиме весь склад суду, що тягне за собою необхідність ознайомлення всіх суддів ВАСУ з чималим об’ємом матеріалів справи, технічного забезпечення належного розгляду судової справи, вирішення цілої низки інших організаційних питань.

 

Читайте также по теме