ГолосUA
15:57 03/08/2010

На Дніпропетровщині горить 100 гектарів лісу

У Дніпропетровській області 3 серпня 2010 року на землях лісового фонду Новомосковського військового лісгоспу сталася лісова пожежа на площі близько 100 гектарів.

Про це повідомила прес-служба Мінприроди України.

Причини займання та розмір завданої лісовому господарству шкоди буде встановлено після остаточної ліквідації пожежі. Екологічна ситуація у Дніпропетровській області знаходиться на особливому контролі Мінприроди України.

Медики радять менше перебувати на вулиці, використовувати вологі марлеві пов’язки, оскільки шкідливі домішки (діоксид азоту, формальдегід тощо), що містить смог, можуть спричинити отруєння.

«У зв’язку з тривалим періодом спеки та для запобігання виникненню пожеж Міністерство охорони навколишнього природного середовища України звертається до населення з проханням суворо дотримуватися Правил пожежної безпеки в лісах», — сказано у повідомленні.

Відомство нагадало, що протягом пожежонебезпечного періоду забороняється розведення багать у лісах, кидати у лісі недопалки, залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я тощо.

Нагадаємо, відповідно до статті 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 3 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 7 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць вогнем статтею 245 Кримінального кодексу України передбачається позбавлення волі на строк від 2 до 5 років. У випадку, якщо такі дії спричинили загибель людей чи масову загибель тварин, термін позбавлення волі сягне від 5 до 10 років.

 

Читайте также по теме