ГолосUA
10:22 06/10/2008

На Дніпропетровщині правоохоронці перекрили канал з постачання в Україну зіпсованих контрабандних ніжок Буша

Працівниками Управління по боротьбі з організованою злочинністю на транспорті ГУБОЗ МВС України викрили стійкий контрабандний товар постачання курячого м’яса з США до України транзитом через Грузію. Про це Голос.UA повідомили у прес-службі ГУБОЗ МВС України. За даними оперативників, з цієї держави контрабанда надходила паромом до одного з портів Одеської області, де здійснювалося перевантаження його у залізничні вагони. Потім контрабанда розходилася територією України.

Під час спецоперації контрабандну партію вантажу (360 тон заморожених курячих стегенець) було затримано на Дніпропетровській залізниці. Згідно з документами, товар прямував з Віргінських островів до Росії транзитом через Україну, відтак написи на сертифікатах було зроблено іноземною мовою.

 

У супровідних документах вилученої партії курячого м’яса було змінено код вантажу, що дало змогу у кілька разів занизити вартість товару та ухилитися від сплати обов’язкових митних зборів на суму 1.4 млн. гривень. Наразі встановлено, що таким чином з початку року зловмисники ухилилися від сплати до держбюджету близько 75 мільйонів гривень. Наразі тривають експертні дослідження затриманої продукції. Наразі встановлено, що у вилученої курятини термін придатності закінчився.

 

За матеріалами ГУБОЗ МВС України Дніпропетровська транспортна прокуратура порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Читайте также по теме