ГолосUA
05:28 28/04/2010

На Дніпропетровщині трьох міліціонерів засудили за катування

Троє працівників П’ятихатського райвідділу міліції засуджені до восьми та ще один — до дев’яти років позбавлення волі за знущання над людиною. Таке рішення ухвалив П’ятихатський районний суд Дніпропетровської області. Цей випадок – один із небагатьох, коли кати в погонах таки дістали реальний строк ув’язнення. У переважній більшості такі справи навіть до суду не доходять.

Після перебування у райвідділку міліції Надір став інвалідом. Чоловіка катували, вибиваючи зізнання у крадіжці худоби. Із райвідділку Надір потрапив одразу до реанімації.

Через хворобу роботи чоловік не має. Мріє тільки про одне – його кривдники мають бути покарані.

Прокуратура не вимагала максимального строку ув’язнення – 15 років через те, що міліціонери дуже молоді й недосвідчені. Просили 8–9. Вирок вважають справедливим.

Проте ні засуджені, ані захисники потерпілого з вироком не згодні. Обидві сторони подали апеляції. Засуджені винними себе не визнають. А захисник потерпілого вимагає відшкодування за цивільним позовом матеріальної і моральної шкоди.

Тим часом громада азербайджанців, яка скаржилася на правоохоронців найбільше, констатує – поки тривало слідство, тиск на них дещо послабшав.

Азербайджанці сподіваються, що після проголошення остаточного вироку у стінах райвідділків людей так званої "кавказької національності", принаймні, більше не калічитимуть.

За матеріалами: ТСН 

Читайте также по теме