ГолосUA
10:27 15/01/2009

На Дніпропетровщині у минулому році викрито 27 податківців-хабарників

За матеріалами відділу по боротьбі з корупцією в органах податкової служби ДПА у минулому році проти посадових осіб податкової служби у Дніпропетровській області булопорушено 27 кримінальних справ.

Про це повідомили у прес-службі ДПА. 

При перевірці інформації щодо порушення діючого законодавства виявилося що посадовими особами однієї з держподатінспекцій при проведенні зустрічної перевірки підприємства «А» в порушення вимог діючого законодавства не були витребувані та вивчені документи, що підтверджують факт транспортування продукції, наявності її на складах та інші документи, що підтверджують взаємовідносини підприємства «А» та фірми «І». Внаслідок чого, посадовими особами інспекції безпідставно складено і видано довідку про результати невиїзної документальної перевірки підприємства «А» з питань взаємовідносин з фірмою «І», яка стала підставою для заявлення до відшкодування фірмою «П» податку на додану вартість. Прокуратурою порушена кримінальна справа за фактом службового підроблення з боку посадових осіб інспекції за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України. Слідчі дії тривають.

У 2008 році складено 13 адміністративних протоколів про порушення вимог Закону України „Про боротьбу з корупцією”. Судами вже прийняті рішення про притягнення до адміністративної відповідальності 7 працівників податкової служби, ще 4 протоколи знаходяться на розгляді в суді.

 

Читайте также по теме