ГолосUA
17:59 09/09/2009

На Дніпропетровщині запустили модернізовану станцію з видобутку газу

Сьогодні ввели в експлуатацію спеціальний дотискний агрегат на Ульянівській установці Перещепинського нафтогазового промислу комплексної підготовки газу.

«Газ, який буде добуватися на цій території – це газ не для промисловості, а для потреб мешканців Новомосковського і Магдалинівського районів та лівобережної частини Дніпропетровська. Наразі цей газ є найдешевшим на паливному ринку в Дніпропетровській області», – зазначив голова облдержадміністрації Віктор Бондар.

Необхідності застосування дотискного агрегату обумовлено тим, що на початок 2009 року майже 60% початкових запасів родовища видобули, а пластові тиски на деяких свердловинах знизились майже втричі.

Введення в експлуатацію агрегату дасть можливість здійснювати видобуток із газоконденсатних свердловин із низькими робочими тисками, що дозволить збільшити видобуток природного газу на 1 мільйон кубічних метрів на місяць.

Крім того, нова станція дала додаткові робочі місця для мешканців Магдалинівського району, з заробітною платою до 3,5 тисяч гривень.

На території Дніпропетровської області видобувають газ та нафту на 13 родовищах. />  

За матеріалами: "Радіо "Свобода" 

Читайте также по теме