ГолосUA
11:00 12/02/2011

На Донеччині наркомани напали на аптекарку, бо та не дала їм ліки від кашлю

У чергову частину Советського районного відділу Макіївського міськуправління міліції звернулися працівники аптеки, розташованої у одному із селищ, з повідомленням про те, що на них було скоєно напад. Слідчо-оперативна група негайно виїхала на вказану адресу.

Про це повідомила сьогодні прес-служба МВС України.

“Жінка, котра працювала фармацевтом, пояснила, що кілька хвилин тому до них в аптеку зайшли двоє хлопців і зажадали пігулки від кашлю. Співробітниці були обурені поведінкою візитерів, оскільки мови про те, що вони розраховуватимуться за товар, не було”, — сказано у повідомленні.

Хлопці вимагали віддати їм пігулки, а коли фармацевти знову відмовили їм, один з молодиків вибив ногою двері службового входу і, відштовхнувши продавця, проник за прилавок, де забрав шість упаковок цих ліків. При цьому вони пригрозили аптекарям, щоб ті й не думали звертатися до міліції, після чого втекли у невідомому напрямі.

Як розповів заступник начальника сектора карного розшуку Советського РВ МГУ Володимир Буркеня, наркомани частенько використовують замінники наркотиків, наприклад, купують протипростудні препарати, які містять речовину “кодеїн”, що викликає наркотичне сп'яніння. Зокрема, згадані пігулки містять дану речовину і можуть вживатися наркоманами.

Упродовж доби правоохоронці затримали двох хлопців, 22 та 26-ти років, яких впізнали потерпілі. Обидва були раніше судимі за грабіж. Один з них кілька років тому з метою нажитися на церковному начинні скоїв напад на служителів місцевої церкви, за що вже був ув'язнений.

Зараз зловмисники знову під слідством. Вони притягуються до кримінальної відповідальності за — “грабіж, здійснений за попередньою змовою групою осіб”, санкція якої передбачає покарання від 4 до 6 років позбавлення волі.

Читайте также по теме