ГолосUA
15:23 08/03/2010

На Донеччині підрахували кількість жінок

У Донецькій області в даний час жінки складають 54,6% усього населення регіону: на 1 тисячу жінок припадає 831 чоловік. />  

Згідно з даними Головного управління статистики Донецької області, тривалість життя жінок у регіоні в середньому складає 73 роки, що на 13 років більше тривалості життя чоловіків.

Загальна чисельність населення Донецької області на початок 2010 року становила 4 млн. 466,7 тис. чоловік.

Статистики відзначили, що жінки є економічно активною частиною суспільства і складають понад половину (52%) всіх працюючих в економіці області.

У облстатуправління констатували, що, незважаючи на те, що жінки і чоловіки отримують у нас в країні рівну оплату за однакову працю, середньомісячна заробітна плата зайнятих в економіці області жінок за 2009 рік склала 1650 грн., Що майже на 1 тис. грн. або на 37% менше середньої зарплати чоловіків. Пов’язано це зі структурними відмінностями зайнятості чоловіків і жінок за видами діяльності.

Питома вага жінок вища в галузях з низьким рівнем оплати праці, а в промисловості, будівництві, на транспорті багато професій з більш високим заробітком традиційно є суто чоловічими. До того ж у силу різних причин жінкам не завжди вдається досягати у своїй кар’єрі верхніх сходинок.

Статистики з жалем зазначають, що жінки частіше, ніж чоловіки схильні до ризику втратити роботу. У числі офіційно зареєстрованих в області 60% безробітних — жінки. Якщо в загальній чисельності прийнятих у 2009 році на роботу питома вага жінок склав 39%, то серед звільнених за скороченням штатів — 50%.

У той же час в облстатуправління підкреслили, що жінки в Донецькій області не поступаються чоловікам за рівнем освіти, а в багатьох випадках і перевершують їх. Серед жінок, зайнятих в економіці області, частка дипломованих фахівців складає 59%, а в загальній чисельності чоловіків — 44%. При цьому повну вищу освіту мають понад чверть працюючих жінок і п’ята частина — чоловіків.

За матеріалами: УНІАН 

Читайте также по теме