ГолосUA
13:38 09/12/2009

На Донеччині викрито конвертаційний центр

На Донеччині викрито конвертаційний центр з обігом у 500 млн. грн. на рік.

Про це сьогодні заявила речниця голови Служби безпеки України Марина Остапенко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За її словами, це означає, що щороку з держави виводилось півмільярда гривень. За словами посадовця, встановлено, що відповідні комерційні структури діяли на території Донецької та Луганської областей.

Проте, зауважила М. Остапенко, 16 листопада 2009 року було порушено кримінальну справу за фактом фіктивного підприємства за ст. 205 Кримінального кодексу України. 3 грудня СБУ затримала трьох учасників даного злочинного угрупування.

Речниця глави служби підкреслила, що правоохоронці обшукали офіси та автомобілі підприємств, було накладено арешт на 134 рахунки, також були зняті кошти з понад 30-ти банківських рахунків.

Крім того, за її даними, під час обшуку в одному з приміщень СБУ затримала авто інкасаторської служби одного з українських банків без жодних документів на транспортування грошей та знайдені касові апарати. “Таке враження, що центр мав офіс у банку, або навпаки”, — резюмувала Остапенко.

Також вона наголосила, що було вилучено 296 печаток, 45 комп’ютерів, 210 тис. грн. готівки та фінансово-господарську документацію. Речниця глави СБУ зауважила, що Службу безпеки обурює дане явище, зокрема відсутність відповідної структури, яка мала б врегульовувати дані питання, забирати ліцензії в банків, тощо.

О. Оснач

 

Читайте также по теме