ГолосUA
11:22 23/05/2009

На Донеччині за хабар затримано мера міста Констянтинівка

Працівники Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали за хабар у сумі понад 300 тисяч гривень міського голову міста Констянтинівка Донецької області.

Про це повідомили у прес-службі МВС.

За даними правоохоронців, мер міста вимагав від приватного підприємця, мешканця м. Донецьк, хабар за позитивне вирішення питання щодо виділення земельної ділянки, яка знаходиться у власності Костянтинівської міської ради. На вказаній ділянці розміром 1,5 гектара підприємець мав намір спорудити готельний комплекс, для чого потрібно було прийняття Костянтинівською міською радою рішення щодо надання дозволу на проектування та підготовку документації на спорудження згаданого комплексу.

Попередньо встановлено, що Костянтинівський міський голова повідомив підприємцеві, що позитивне рішення міськради можливе лише за умови передачі йому 300 тисяч гривень. При цьому першу частину хабара в сумі 150 тисяч гривень мер вимагав передати йому безпосередньо після прийняття міською радою рішення щодо надання зазначеного дозволу, а іншу частину пізніше — після прийняття рішення про виділення вказаної земельної ділянки.

21 травня Костянтинівською міською радою було прийнято рішення щодо надання підприємцеві дозволу на проектування та підготовку відповідної технічної документації.

Наступного дня, 22 травня, підприємець за попередньою домовленістю зустрівся з Костянтинівським міським головою в його робочому кабінеті й передав йому частину хабара в розмірі 150 тисяч гривень. Відразу після цього посадовець був затриманий «на гарячому» працівниками Департаменту ДСБЕЗ МВС України та Генеральної прокуратури України. Під час обшуку в робочому кабінеті мера виявлено та вилучено предмет хабара — 150 тис. грн. та документи, що підтверджують його протиправну діяльність.

На даний час проводяться оперативно-розшукові та слідчі заходи. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Генеральною прокуратурою України за матеріалами ДДСБЕЗ МВС України відносно Костянтинівського міського голови порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.ст. 14 ч. 1 та ч. 3 ст. 368 (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище) Кримінального кодексу України. 

Читайте также по теме