ГолосUA
19:26 26/01/2009

На Донеччині за хабарі затримали чиновника з державного земельного кадастру

На Донеччині затримано голову однієї з сільських рад та начальника центру державного земельного кадастру, які вимагали хабара за підготовку документації та виділення земельних ділянок в екологічно привабливій зоні поблизу Азовського моря під будівництво індивідуальних житлових будинків.

Про це Голос.UA повідомили у Департаменті Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю МВС України.

Свої послуги зловмисники оцінювали у розмірі $1000-2000 за кожну «сотку» землі.

За даними правоохоронців, затримані, зловживаючи службовим становищем, вимагали від місцевого жителя $24 тис. за сприяння в отриманні у власність земельної ділянки загальною площею 0,24 га. При цьому $4 тис. згідно з усною домовленістю необхідно було передати у якості передоплати, а решту суми – поетапно під час оформлення необхідних документів.

Процес отримання начальником центру державного земельного кадастру першої частини хабара ($4 тис.) оперативники задокументували за допомогою оперативно-технічних засобів.

Через кілька днів прокуратурою Донецької області було порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину та отримано у суді санкцію на проведення обшуків помешкань обох фігурантів. Стосовно підозрюваних обрано запобіжний захід – утримання під вартою.

 

Читайте также по теме