ГолосUA
10:24 17/01/2010

На Донеччині затримані четверо спостерігачів від Грузії

На Донеччині затримані четверо міжнародних спостерігачів від Грузії.

Про це повідомив посол Грузії в Україні Григол Катамадзе у Центральній виборчій комісії, передав кореспондент ГолосUA.

Він звернувся до голови ЦВК Володимира Шаповала з проханням розібратися у ситуації. Катамадзе зауважив, що на 68 виборчій дільниці у Донецьку представниками праовохоронних органів були затримані четверо міжнародних спостерігачів Грузії та доправлені до місцевого відділку міліції. Посол зауважив, що вони зареєструвалися у Центрвиборчомі зі статусом “міжнародний спостерігач”, а на Донеччині їх зареєстрували як журналістів. Саме тому, за словами Г. Катамадзе, виникло непорозуміння.

Він зауважив, що вже звернувся до міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка і наразі чекає на допомогу і від Володимира Шаповала, як голови ЦВК.

У свою чергу Шаповал зауважив, що обов’язково з’ясує це питання, і вирішить проблему, а також він заявив, що ці неприємні факти у жодному разі не мають порушувати відносин двох країн.

“Я не хотів би, аби це відбувалося. Можу єдине сказати, що з мого боку будуть вжиті усі заходи, аби в жодному разі цей неприємний факт та аналогічні неприємні речі не стали тим негативом, який створив би тінь у відносинах між українцями та грузинами”, — підсумував голова Центральної виборчої комісії.

Н. Виноградська

 

Читайте также по теме