ГолосUA
13:18 07/04/2009

На дострокові вибори парламент штовхають Фірташ та Балога — Зарубінський

Наразі тільки двом партіям вигідні дострокові вибори до Верховної Ради: так званій групі Фірташа з Партії Регіонів та “Єдиному Центру”.

Про це, як передав кореспондент ГолосUA, повідомив народний депутат від “Блоку Литвина” Олег Зарубінський.

“Сьогодні дострокові парламентські вибори “штовхають” дві сили: “Єдиний Центр” та група Фірташа. Все. Всі інші в Партії Регіонів не зацікавлені, в тому числі якщо проаналізувати останню заяву Рената Леонідовича (Ахметова — ГолосUA), який сказав, що треба працювати з урядом. А Фірташу це вигідно не з політичних міркувань, а з економічних, йолкі-палкі, ціна питання — мільярди доларів”, — пояснив депутат.

Він зазначив, що “Єдиний центр”, головою якого є керівник Секретаріату Президента Віктор Балога, таким чином зможе забезпечити за допомогою наявного адміністративного ресурсу та політичних технологій прохідний бар’єр електоральної підтримки, як це було продемонстрована на виборах до Тернопільської облради. Якщо вибори будуть після президентських виборів, на думку Олега Зарубінського, “Єдиний Центр” не зможе “пройти” до парламенту.

З цією тезою повністю погодився другий народний обранець — Кирило Куліков з фракції “НУНС”, який зазначив, що також позачергові вибори вигідні ВО “Свобода” та Блоку Черновецького, які, за переконаннями нардепа, досконало володіють технологіями купівлі електоральних груп, і у такий спосіб зможуть забезпечити і собі “прохідну” підтримку до Верховної Ради.

 

Читайте также по теме