ГолосUA
06:47 26/02/2010

На економічне зростання України варто очікувати лише за рік — Лавринович

На зростання української економіки варто очікувати лише за рік.

По це сказав у ефірі «5 каналу» перший віце-спікер Верховної Ради України Олександр Лавринович, передав кореспондент ГолосUA.

«Думаю, рік – це час, що потрібен для налагодження працюючої управлінської системи, зупинення тих кризових процесів, які розбалансували і внесли елементи регресу в українську економіку. Для того, щоб говорити про підйом, потрібно спочатку зупинити падіння. За рік варто сподіватися лише на гальмування падіння і налагодження того, щоб процеси в Україні розвивалися у залежності від внутрішніх, а не від зовнішніх чинників», — висловився він.

О. Лавринович також повідомив, як саме влада збирається це реалізовувати. «Визначальна роль у цьому повинна належати тим, хто повинен ухвалювати рішення. Тобто державним і регіональним менеджерам. Потрібна чітка і ясна програма дій, яка буде зрозуміла всім громадянам України», — наголосив він.

За таких умов, вважає політик, відбудеться відновлення керованості державою. «Ми отримали ситуацію, коли світова економічна криза наклалась на жахливу управлінську і політичну кризу в Україні, країна виявилася абсолютно не готовою до таких випробувань. Сьогодні найважливішим є відновлення керованості, у будь-чому, у маленьких та великих колективах. Не може бути ніякого успіху, якщо немає чіткого плану дій, чіткого управління всіма процесами», — сказав Олександр Лавринович.

І. Носальська

 

Читайте также по теме