ГолосUA
07:56 20/01/2010

На Гаїті ще знаходяться 13 українців

У епіцентрі стихійного лиха на Гаїті залишаться 13 громадян України — екіпажі і обслуговуючий персонал двох вертольотів Мі-8. Вони продовжать брати участь в операціях ООН з усунення наслідків стихії.

«У понеділок наші хлопці здійснили спецрейс — забезпечували переліт до Санто-Домінго гаїтянського президента Рене Преваля. Для посадки нашого вертольота на території палацу президента Доміникани було створено спецмайданчик. Потім наші хлопці доставили vip-пасажирів назад», — розповіли у компанії «Українські вертольоти».

За їх словами, другий Мі-8 був задіяний у перекиданні команди рятувальників з Колумбії, двох пошукових собак і устаткування вагою три тонни в один з важкодоступних районів, які не оминув землетрус. «Зв’язок у Порт-о-Пренс дуже поганий, Інтернет працює зі збоями, відчувається брак води. У столиці орудують мародери, то тут, то там спалахують пожежі на місці їх злочинів, але гасити їх нема кому», — зауважили у компанії.

Нагадаємо, що у вівторок почався нелегкий шлях додому трьох громадян України, які пережили 12 січня руйнівний землетрус на Гаїті. Українські вертольоти, які перебувають у постраждалій державі у складі місії ООН, доставили їх до аеропорту, звідки повинні були вивезти до столиці сусідньої Домініканської республіки. У Санто-Домінго українців, які приїхали до Гаїті для роботи за контрактом, зустрічатимуть представники МЗС України, які і займуться їх відправленням до Києва.

За матерілами: Сегодня

 

Читайте также по теме