ГолосUA
07:46 06/04/2010

На Харківщині затримали грабіжників ювелірних магазинів та пунктів обміну валют

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУ МВС України в Харківській області затримали учасників організованої злочинної групи, які в Харкові пограбували ювелірний магазин. Про це повідомила прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Організував та очолив злочинну групу студент четвертого курсу одного з університетів м. Києва, до якої приєдналися його однокурсник та ще двоє 20-річних парубків, усі кияни. />  

Як встановили оперативники, зловмисники заздалегідь розробили план нападу на магазин з коштовностями. Учасники ОЗГ зайшли в ювелірну крамницю, начебто за покупками, покликали продавщиць та пирснули їм в обличчя невідомою речовиною з приголомшуючою дією, схожою на газ. Поки дві жінки приходили до тями, нападники заволоділи ювелірними виробами у кількості 644 штук вартістю майже 600 тис. грн та зникли.

Крім того, слідством доведено причетність учасників ОЗГ до пограбування ще одного ювелірного магазину та чотирьох пунктів обміну валют в Київській області.
 

Проти розбійників порушено низку кримінальних справ за ознаками злочинів, передбачених ч.2,4 ст.186 (грабіж поєднаний з насильством та вчинений у великих розмірах), ч.4,3 ст.187 (розбій, вчинений ОЗГ), ч.3 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом вчинені ОЗГ) Кримінального кодексу України.

 

Читайте также по теме