ГолосUA
18:35 26/01/2009

На Харківщині затримали групу незаконних мігрантів з Африки

На Харківщині затримали групу незаконних мігрантів з Африки.

Про це Голос.UA повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

Троє іноземців прямували з Росії до нашої країни вздовж залізничної колії. Близько 3-ї години ночі за півкілометра від лінії кордону в районі села Гатище Вовчанського району їх зупинив патруль відділу прикордонної служби «Вовчанськ». Затримані 16-річна дівчина та 24 і 26-річний чоловіки документів не мали, однак назвалися громадянами Конго. За їхніми словами, через нестерпні умови життя на батьківщині вони вирушили шукати кращої долі за кордоном.

Африканці ретельно підготувалися до зимової подорожі: вони були тепло одягнені, мали з собою предмети особистої гігієни. Наразі вирішується питання щодо передачі нелегалів прикордонникам Російської Федерації.

За добу до цього 3-х африканців затримали у Закарпатті. Наряд відділу «Вилок» за допомогою переносного тепловізора виявив порушників, яких зупинили за 250 метрів від кордону. Чоловіки віком від 16 до 22 років теж не мали документів, але назвалися громадянами Сомалі. Наразі вони перебувають у прикордонному підрозділі. Всього протягом минулих вихідних співробітники Держприкордонслужби затримали 78 осіб, які намагалися незаконно перетнути держкордон.  

Читайте также по теме