ГолосUA
05:15 30/08/2010

На Херсонщині припинили незаконне видобування кварцового піску

На Херсонщині працівники міліції проводять оперативно-профілактичні заходи щодо протидії незаконному видобутку та реалізації кварцового піску.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Управління Міністерства внутрішніх справ України в Херсонській області.

У багатьох випадках добування піску з русел річок та піщаних кар’єрів ведеться незаконно. А це призводить до розмивання берегів, підтоплення земельних угідь, житлових будинків і господарських будівель. Виконуючи доручення губернатора, начальник УМВС України в Херсонській області Валерій Литвин розпорядився посилити боротьбу із розкраданням надр. Тож з метою посилення протидії злочинності та корупції, захисту державних інтересів у сфері надрокористування, пов’язаних насамперед із видобутком та реалізацією піску, з 26 серпня на території Херсонської області проводяться оперативно-профілактичні заходи.

На автошляхах області збільшено пости ДАІ, які зупиняють вантажівки з піском і перевіряють документи. Уже за перший день працівники ДАІ спільно з УБОЗ перевірили 15 автомобілів з піском, які курсували один за одним у напрямку обласного центру. Це й зрозуміло — адже нині сезон ремонтів та будівництва і пісок — на вагу золота. У водіїв не було жодних документів на вантаж. Також правоохоронці перевірили чотири місця незаконного видобування піску у Скадовському, Генічеському районах та Новій Каховці.

На території лісництва у Цюрупинському районі правоохоронці виявили місце незаконного добування піску. Там стояли ескалатори та вантажівки. Стосовно службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, яке займалось незаконним добуванням піску та його реалізацією, порушено кримінальну справу за ч.2 ст.364 "Зловживання владою або службовим становищем" Кримінального кодексу України. Своїми діями службові особи нанесли збиток державі на суму близько 10 мільйонів гривень.

За матеріалами: ІМК 

 

Читайте также по теме