ГолосUA
06:01 15/02/2011

На Хмельниччині люди з розладами мовлення відтепер можуть викликати міліцію за допомогою SMS

У рамках реалізації соціального проекту «Почуй мене!» один із мобільних операторів спільно з Управлінням МВС України в Хмельницькій області забезпечили людям з вадами слуху та розладами мовлення можливість самостійно та безперешкодно викликати наряд міліції за допомогою SMS-повідомлень.

Про це повідомила прес-служба МВС України.

Компанія стільникового зв’язку обладнала чергову частину УМВС спеціальними технічними й програмними засобами та забезпечила транслювання SMS-викликів до центрів операторської підтримки на спеціально виділені номери. Відправивши SMS-повідомлення на такий номер, люди з вадами слуху та мовлення зможуть викликати міліцію без сторонньої допомоги. А оперативні чергові бачитимуть на дисплеї всю необхідну інформацію про абонента: його особові дані, фізіологічні особливості, діагноз та найголовніше — місцезнаходження, що дозволить швидко реагувати на подібні виклики.

За словами менеджера зі зв’язків з громадськістю філії оператора мобільного зв’язку у м. Львові Віктора Гальчинського, цей проект ефективно реалізується на території України ще з 2009 року, але в західному регіоні він впроваджується вперше, і саме в Хмельницькому. Щиру вдячність пан Гальчинський висловив начальнику УМВС України в Хмельницькій області Сергієві Шутяку, який підтримав ініціативу компанії і всіляко сприяв втіленню її в життя.

На сьогодні цей проект діє лише в місті Хмельницькому, де проживає 393 особи з вадами слуху, але міліція має бажання й реальні можливості для його поширення на територію всієї області. Чергова частина УМВС має прямий зв’язок з усіма міськрайвідділами області, тож реагування на повідомлення як з обласного центру, так і з найвіддаленішого району буде рівноцінним.

Наразі у відповідній базі даних зареєстровано 103 особи з вадами слуху, але постійно проводиться робота над її поповненням. Для того, щоб мати можливість скористатися послугою, необхідно звернутися до Хмельницької обласної організації Українського товариства глухих за адресою: м. Хмельницький, вул. Пилипчука, 26/1 або за телефоном: (0382) 65-55-31.

Читайте также по теме