ГолосUA
15:21 20/03/2010

На Хмельниччині правоохоронці ліквідували злочинне угруповання яке займалося виготовленням наркотиків

Працівники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Хмельницькій області спільно з УБОЗ та УСБУ після майже річної оперативно-пошукової роботи припинили діяльність організованої злочинної групи, четверо учасників якої займалися виготовленням та збутом на території двох областей психотропної речовини синтетичного походження — метамфетаміну.

Про це повідомили у прес-службі МВС.

При цьому підозрювані, які й самі вживали наркотики, влаштували хімічну лабораторію у спеціально орендованій квартирі.

Якщо наркоман виготовляє хімічний наркотик для себе, йому достатньо це робити у звичайних побутових умовах, коли ж дана діяльність поставлена на конвеєр, звичайним емалірованим кухликом не обійдеться, потрібне спецзнаряддя.

Під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили у зловмисників прекурсори, колби, пробірки, апарати для перегонки речовин й інше обладнання. Окрім того, вилучено майже чотири кілограми «якісної» марихуани на суму 40 тисяч гривень за цінами «чорного» ринку та 12 грамів метамфетаміну на суму майже 10 тисяч гривень.

Ще одна організована злочинна група у складі п’ятьох осіб діяла на Хмельниччині. Працівники ВБНОН задокументували 16 фактів збуту зловмисниками макової соломки та ацетильованого опію. Група діяла за чітко розподіленими ролями: одні займалися придбанням та перевезенням макової соломки, інші виготовляли з неї опій та розповсюджували. Організатор угруповання розподіляв та легалізовував кошти, здобуті наркобізнесом.

Працівники міліції вилучили у наркоторговців понад кілограм наркоречовин, арештували чотири транспортних засоби та наклали арешт на майно зловмисників, сумою у понад 90 тисяч гривень.

Всього ж на Хмельниччині у 2010 році працівники відділу боротьби із незаконним обігом наркотиків УМВС України в Хмельницькій області виявили та вилучили 40 кілограмів наркотичних речовин, припинили існування двох нарколабораторій та п’ятьох наркопритонів, знешкодили один міжрегіональний канал постачання наркотиків та виявили факт легалізації 26 тисяч гривень, здобутих наркобізнесом.

 

Читайте также по теме