ГолосUA
18:28 22/07/2010

На Хмельниччині встановили пам’ятник Висоцькому

За ініціативою працівників ХАЕС, а також за безпосередньої участі Хмельницької АЕС, 20 липня ц.р. у Нетішині відбулося відкриття пам’ятного знака Володимиру Висоцькому на однойменній вулиці.

Про це повідомили у прес-службі НАЕК "Енергоатом".

Ця вулиця отримала іменний статус 18 лютого 1987 року на підставі рішення сесії місцевої ради завдяки ініціативі групи, до складу якої входили працівники ХАЕС.

На відкриття пам’ятного знака (25 липня виповнюється 30 років від дня смерті Володимира Семеновича) прийшли численні прихильники його таланту. Автором ідеї встановлення пам’ятного знака є кореспондент газети «Перспектива» Олександр Шустерук, виконавцем — місцевий скульптор Світлана Лелях.

Нещодавно відомі дослідники творчості Висоцького підтвердили, що вулиця Висоцького у Нетішині є першою у світі. Нетішинська міська організація Національної спілки журналістів України виступила з пропозицією відкрити на вулиці пам’ятний знак. Місцева влада дала «добро».

Цього ж дня, в галереї Арт-Пласт відкрито виставку фотографій Володимира Висоцького, на яких відомий актор, поет і бард вихоплений фотомиттю у різні періоди життя та творчості.

 

Читайте также по теме